Отслужиха молебен за здраве във взривения варненски блок

Бивш военен запали два апартамента в сградата

19.01.2020 | 15:27 Редактор: Ивет Арабова

Молебен за здраве за живеещите в блок 302 във Варна се проведе тази сутрин. Миналата седмица бивш военен запали и взриви два апартамента в сградата и унищожи трети. Двама души загинаха – 66-годишният извършител и 53-годишна жена, която живеела в съседния апартамент. Тази сутрин жителите на блока се помолиха за здраве и сили да забравят трагедията.

След трагедията в блока хората казват, че споменът за злополучната ранна сутрин никога няма да отшуми. Нино Балтов живее в квартала. От първия ден е доброволец и помага за разчистването. Казва, че не е виждал такава разруха. 

"Буквално беше едно цяло, една цяла площадка и в последствие осъзнах, че се намирам в две гарсониери, които в момента са…. нещо ужасно", споделя той.

С помощта и на Нино вече е разчистено всичко от взривените жилища и стълбищата. Възстановена е ВиК мрежата, но още не е пуснато водоподаването, защото жилищата са отворени и може тръбите да замръзнат заради ниските температури. Хората още не са се върнали по домовете си. В близките няколко месеца част от апартаментите ще бъдат под полицейско наблюдение. 

Семейството на Сашка Желязкова живее във входа. Ако има забрана за влизане в апартаментите, ще се обърне към адвокат. 

"Ще съдим този, който не си е свършил работата, за да се случи това нещо тук. Според информацията, която излезе и в медиите този човек е трябвало да бъде изваден от това жилище на 6 януари, незабавно, а той не е изваден, тоест някой не си е свършил работата", каза Сашка.

Остава тежко състоянието на възрастната жена, която беше приета в болница. Тя е излязла по време на инцидента в коридора на блока, за да потърси помощ, паднала е и се е ударила, затова се е наранила по-тежко.

Вижте повече в репортажа!

Снимка: Благой Цицелков

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК