3 600 души искат да станат учители чрез програмата "Заедно в час"

Документи на желаещи се приемат до 10 февруари

18.01.2020 | 14:20 Редактор: Ивет Арабова

Повишава се интересът към учителската професия! Над 3 600 души с най-различни професии са готови да сменят работата си с преподавателската. Това съобщиха от фондация "Заедно в час“, които работят по проект за квалификация на учители.

90 нови учители ще влязат в класните стаи на 15 септември с помощта на фондацията. Те ще работят в малки населени места, където липсата на преподаватели е най-осезаема. 

"Нашата цел е да намираме, обучаваме и подкрепяме амбициозни хора, които да станат учители за две години именно в училищата на тези деца, които срещат най-големи трудности“, каза Петър Пройков от "Заедно в час".

По този проект в училището в Горна Малина на работа е била и Миглена Христова.  

"За мен работата като учител е нещо, което бих искала да правя цял живот. И всъщност до голяма степен го сравнявам с това да бъдеш актьор, тъй като понякога се налага да влизаш в различни роли“, споделя Миглена.

Тези, които са решили да сменят професията си, могат да го направят още от есента. Документи за участие в програмата се приемат до 10 февруари. Кандидатите, които бъдат одобрени. ще преминат през интензивен курс на обучение и ще могат да преподават две години.

Вижте повече в репортажа на Миглена Георгиева!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК