Живакът скача до 11 градуса, застудява след събота

В четвъртък над страната ще има значителна облачност

14.01.2020 | 07:55 Редактор: Ивет Арабова

През днешния ден има значителна и променлива облачност, без валежи и постепенно ще се затопля. Минималните температури в населените места тази сутрин са от минус 4 до 1 градуса. Предиобед ще има мъгли и ниски облаци. По-плътни ще бъдат облаците по поречието на Дунав и над Южна България. Следобед тенденцията е мъглите да се разсейват и облаците да намаляват. Максималните температури са от 6 до 11 градуса. 

До събота може да се радваме на приятно и слънчево време, защото след това започва застудяване. В сряда в ниските места и поречието на Дунав мъглите ще бъдат често явление, а в планинските райони ще бъде слънчево. В четвъртък през целия ден над страната ще има значителна облачност, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

В петък основно в югозападните части от страната ще има повече слънце. В низините видимостта ще бъде намалена, сутрин с мъгли и ниски облаци, повече по Черноморското ни крайбрежие. В събота ще бъде слънчево, но застудяването ще започне. В неделя повече облаци се очакват над Добруджа, ще има условия за слаби валежи от сняг. 

Вижте цялата прогноза във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК