Предстои затопляне, ще се радваме на слънчево време

Максималните температури ще бъдат от 4 до 9 градуса

13.01.2020 | 08:00 Редактор: Кристина Крумова

Минималните температури в населените места у нас ще бъдат от - 5 до 0 градуса. Преди обяд ще има разкъсана облачност, по-значителна по поречието на Дунав и над южните райони. Следобед облаците ще намаляват, а в крайните северни райони ще се задържи мъгливо. Вятърът ще отслабне и ще бъде слаб, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Максималните температури ще бъдат от 4 до 9 градуса. Над планините в ниските места, под 1200 м, облачността ще бъде значителна, а над 2200 м ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад- югозапад. Температурата на височина 2500 м ще достигне - 8 градуса. На 1500 м очакваната най-висока температура ще бъде около нулата. 

До края на тази работна седмица се очаква затопляне и много слънце, особено в следобедните часове. Във вторник ще има значителна и променлива облачност, но без валежи и постепенно ще се затопля. В сряда в ниските места и поречието на Дунав мъглите ще бъдат често явление, а в планинските райони ще бъде слънчево.

В четвъртък и в петък само в югозападните части от страната ще има повече слънце. В низините видимостта ще бъде намалена, сутрин с мъгли и ниски облаци, повече по Черноморското ни крайбрежие. Над планините остава слънчево и топло. 

Вижте цялата прогноза във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК