Спецпрокуратурата поиска постоянен арест за Нено Димов

Мотивът е, че той може да повлияе на събирането на доказателства

11.01.2020 | 12:20 Редактор: Ралица Братанова
Спецпрокуратурата поиска постоянен арест за Нено Димов

Специализираната прокуратура е внесла в Специализирания наказателен съд искане за налагане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" на Нено Димов.

Мотивът да се иска постоянна мярка е, че той може да повлияе на събирането на доказателства, както и на другите процесуално-следствени действия.

Предстои да бъде насрочен час, в който да се гледа мярката на бившия министър.

Вчера от прокуратурата съобщиха, че Нено Димов е обвинен за умишлена безстопанственост за водната криза в Перник. Той беше задържан в четвъртък и прекара нощта в ареста на Трето районно управление в София. След това му беше наложено и 72-часово прокурорско задържане.

Според прокуратурата екоминистърът не е изпълнил задълженията си по закон да забрани подаването на вода за промишлени нужди от язовир "Студена" въпреки получаваните справки всеки месец, че притокът на вода е значително по-малък от разхода.

Димов подаде оставка от ареста. Предстои Народното събрание да я гласува. Следващата седмица на заседание на Коалиционния съвет трябва да се реши кой да стане новият министър на околната среда и водите.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК