Сигнали от София: Липса на пешеходна пътека, нужда от скосен тротоар

Потребители алармират за нередности в платформата Helpbook

10.01.2020 | 14:50 Редактор: Анисия Иванова
Сигнали от София: Липса на пешеходна пътека, нужда от скосен тротоар

От платформата на Helpbook.info ви представяме два сигнала за проблеми в инфраструктурата в София.

Преминаваме към пътните проблеми в район "Изгрев", като за пореден път получаваме сигнали по едни и същи нерешени въпроси. На изпратената снимка се вижда нов обширен тротоар, който за съжаление не е пригоден за нормалното ползване от хора в неравностойно положение, тъй като липсва подходящо скосяване към уличното платно. Поради липсата на специални тактилни плочи, придвижването на незрящи и трудно подвижни хора, използващи помощни средства и майки с детски колички, е силно затруднено.

В същия район има и спешна нужда от изграждане на повдигната пешеходна пътека. Булевардът е доста натоварен в пиковите часове, а въпросното място пресичат много хора. "Това е пътят към метростанция Жолио Кюри, множеството супермаркети, много магазини, ресторанти, аптеки, училища, детски градини както и към парковете Тинтява и Борисовата градина. В тази си част булевардът е прав и колите се движат с голяма скорост. Мястото, на което пресичат хората, е точно до един малък търговски обект и тези, които пресичат от Дианабад, се появяват внезапно за шофьорите - има голяма вероятност от ПТП", пише нашият потребител.

Ако видите нередност, подайте сигнал онлайн в HelpBook! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: Helpbook

Харесайте страница ни във Facebook ТУК