Времето - до минус 6 градуса сутринта и следобедно затопляне

По-съществени временни заоблачавания ще има над Източна България

10.01.2020 | 08:06 Редактор: Искра Ангелова

Очакват ни доста ниски температури през днешния ден -  минималните ще са от минус 6 до минус 1 градуса. 

Преди обед на места в низините ще бъде мъгливо. През деня над по-голямата част от страната се очакват доста слънчеви часове с дневни температури по-високи от изминалите дни – от 7 до 12 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

По-студено ще е в районите с мъгли. А по-съществени временни заоблачавания ще има над Източна България. Над Черноморието ситуацията е сходна –разкъсана облачност и слънце в следобедните часове. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Температурата на въздуха ще е от 7 до 9 градуса.

Морската вода - с градус-два по-ниска температура. Вълнението ще бъде слабо.

Вятърът по високите била и върхове ще бъде умерен до засилен от северозапад. Температурата на височина 2500 м е минус 1 градуса. На 1500 м очакваната най-висока температура ще бъде плюс 5, 6 градуса. 

В събота до обед на места в низините ще бъде мъгливо, а над останалата част от страната предимно слънчево. 

След пладне вятърът ще се усили и видимостта ще се подобри. Ще се заоблачава и в нощта срещу неделя в Южна България ще превали слаб дъжд, в планините - сняг.

В неделя ще бъде ветровито и по-студено. Облачността от север на юг ще се разкъсва и ще намалява. В началото на следващата седмица, и по-конкретно до сряда, ще бъде предимно слънчево, в сутрешните часове в низините - с намалена видимост. Следобед обаче времето ще бъде много приятно и слънчево.

Цялата прогноза вижте във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК