Две двойки близнаци са първите бебета за 2020 г. в Силистра

Мариана, Деан, Айлин и Мелин са проплакали в третия ден от новата година

09.01.2020 | 19:58 Редактор: Тодор Петров

В силистренската болница бяха изписани първите бебета за 2020 година – две двойки близнаци, родили се в третия ден от новата година. 

Според лекарите в родилното отделение на силистренската болница, от преди повече от 10 години не са се раждали близнаци като първи януарски бебета. Затова във фоайето на отделението беше претъпкано от щастливи роднини. 

Най-напред се появиха новите жители на община Ситово – близнаците Айкуд и Айтеч, първи рожби на Айлин и Мелин. Според кмета на Ситово раждането на близнаци не е случайно. 

"Това е един знак от съдбата, че нещата ще се променят в България. Надяваме се да се променят и нашата мила родина в близко бъдеще да бъде тази, която беше преди 30-40 години – изпълнена с млади хора", коментира кметът Сезгин Алиибрям.

Час след това от родилното бяха изписани и новите силистренски граждани – Мариана и Деан. И за кмета на Силистра новите граждани на крайдунавския град са особен знак. 

"За наша радост те са близнаци – братче и сестриче, и се надявам това да е един изключително добър показател и знак за раждаемостта през следващите месеци и години", посочи градоначалникът д-р Юлиян Найденов.

Бебетата и техните родители си тръгнаха с много подаръци и финансова подкрепа от кметовете.

Вижте още в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК