"Региони в растеж" ремонтира 7 училища с 8 млн. лева

Те ще бъдат обновени и преоборудвани

08.01.2020 | 23:15 Редактор: Кристина Крумова

Нови седем общински и държавни професионални гимназии ще бъдат обновени и преоборудвани с финансиране по управляваната от Министерството на регионалното развитие и благоустройството по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. 

Близо 8 млн. лв. са допълнително предвидените средства за ремонт и ново обзавеждане на професионалните училища от национално и регионално значение, осигурени от спестен ресурс и одобрено допълващо финансиране, съобщиха от пресцентъра на МРРБ, цитирани от dnes.bg.

Четири от професионалните гимназии са с в направление ветеринарна медицина, горско стопанство и растениевъдство и животновъдство. С проекти могат да кандидатстват общините Берковица – за Лесотехническа професионална гимназия, Две могили – за Професионална гимназия по селско стопанство "К. А. Тимирязев", Елхово – за Професионална Гимназия по механизация на селското стопанство "Ернесто Че Гевара", Нови пазар за ремонт на Професионална гимназия по селско стопанство и община Лозница за Професионална гимназия по ветеринарна медицина и земеделие "Александър Стамболийски". 

Министерството на образованието и науката може да подаде проект за финансиране на ремонтни дейности в Професионална гимназия по облекло "Ана Май" в Пловдив и Професионална гимназия по електроника и енергетика - Банско.

Проектът на изменение на Насоките за кандидатстване, заедно с приложенията към него, са публикувани на интернет сайта на програмата www.bgregio.eu.
 
За публично обсъждане е публикуван и проект за изменение на процедурата "Подкрепа за висшите училища в Република България" по приоритетна ос 3 "Регионална образователна инфраструктура" на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020.  

Целта е да се създадат условия за модерни образователни услуги в сферата на висшето образование чрез обновяване на материалната база, осигуряване на съвременно оборудване и обзавеждане на висшите училища.

Изменението на Насоките за кандидатстване по процедурата се осъществява с цел да бъде поканен да кандидатства с проектно предложение Тракийски университет – Стара Загора, определен по процедурата, като първи резервен проект при наличие на финансов ресурс след финансиране на списъка с основните проекти.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК