Слънчево ще бъде на Бабинден, поверието сочи - мразовито през февруари

Минималните температури ще бъдат от минус 7 до минус 2 градуса

08.01.2020 | 08:40 Редактор: Ралица Братанова

Отбелязваме Бабинден. Ако на този ден времето е топло и ледът се топи, то реколтата няма да бъде добра. Ако пък пече слънце, през февруари времето ще бъде мразовито. Най-добре е, ако вали сняг или дъжд, за да има плодородие през цялата годината. 

Над по-голямата част от страната ще бъде именно слънчево, а в сутрешните часове на много места в низините имаме и мъгли.

Минималните температури ще бъдат от минус 7 до минус 2 градуса, по високите полета и на места в Дунавската равинна - до цели минус 10-12. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Никол Коилова. 

Ниска облачност ще има преди обед над Черноморието. Вълнение на морето ще бъде 3-4 бала, но опасни явления не се очакват. В източните райони ще духа слаб до умерен вятър от север. Максималните температури ще достигат стойности от 2 до 8 градуса. 

Над планините времето също ще бъде слънчево. Вятърът ще продължи да отслабва и ще бъде от умерен до засилен от север. Ще се затопля. 

Температурата на височина 2500 м ще достигне минус 9 градуса, а на 1500 м очакваната най-висока температура ще бъде минус 3 градуса. 

В четвъртък, на фона на слънчевото време, ще има временни заоблачавания.

В петък преди обед има условия за мъгли и ниски облаци, а следобед ще бъде предимно слънчево. Затоплянето ще продължи, като градусите ще се покачат с още няколко. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК