Километрични опашки на ГКПП "Кулата" заради забраната на Гърция

Засега не е ясно кога гръцките власти ще решат да отворят границата

06.01.2020 | 13:21 Редактор: Искра Ангелова

3-километрова опашка от тежкотоварни камиони се е образувала на ГКПП "Кулата". Причината е действащата и в този момент забрана от страна на гръцките власти, които не позволяват на превозните средства над тон и половина да преминават през границата заради лошото време в южната ни съседка. 

Границата беше затворена за камиони снощи в 18.00 часа. Въпреки предупреждението на граничните власти, стотици шофьори тръгнаха към границата с Гърция още късно снощи. Колоните започнаха да се трупат около полунощ. 

Засега не е ясно кога гръцките власти ще решат да отворят границите, като всичко зависи от метеорологичните условия. Най-притеснителни са пътищата между Солун и Атина, както и пътят след Драма.

"Времето е сухо, няма смисъл от тази забрана. Няма сняг, няма проблеми, но има много загуби - за фирмите, за нас също. Не знам докога ще продължи", заяви един от чакащите шофьори на "Кулата".

"Това не е забрана, това е някаква прищявка. Няма как да седиш 12-13 часа. Да затворят границата за всички, а не само за камионите. Ние пречим на всички", каза друг потърпевш.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК