Интензивен трафик към Гърция, очакват се колони на "Кулата"

Допълнителен брой служители ще работят на границата

20.12.2019 | 20:30 Редактор: Ивет Арабова

Голямото пътуване за коледните празници започна. Най-много полицейски патрули и скоростни радари са разположени на пътищата към курортите, както и на граничните пунктове. От ранния следобяд движението по главен път Е-79 е изключително натоварено, а през граничен пункт "Кулата" за почивни дни се очаква да преминат над 10 000  автомобила.

Проблемите започнаха привечер, на изхода от Благоевград, където АМ "Струма" и Е-79 се задръстиха от автомобили. По-предвидливите шофьори се отправиха към границата с Гърция още в ранния следобeд, за да избегнат очакваните колони. 

За да се справят с трафика, на граничния пункт ще работят допълнителен брой служители, отворени са и всички гишета. В следобедните часове обаче на "Кулата" движението беше слабо и опашки не се образуваха. 

За да се облекчи трафикът, ТИР-овете няма да се движат днес до 20 часа, както и в последния почивен ден за времето от 14 до 20 часа. 

"По главните пътни артерии е осигурено засилено полицейско присъствие чрез извеждане на допълнителни полицейски патрули, които предимно ще контролират и подпомагат пътното движение", обясни ст. инспектор Цветан Ангелов от "Пътна полиция" - Благоевград.

В събота се очаква трафикът към Гърция също да е интензивен. 

Вижте повече в репортажа!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК