fallback

Борисов за Перник: Управляваме го от 4 години, БСП - от 26

Премиерът е съгласен да бъде търсена отговорност, но от всички

30.12.2019 | 11:29 Автор: Тодор Петров

Пореден ден от водната криза в Перник. Oчаква се днес да започне ремонтът на пречиствателната станция в града. А премиерът и двама министри отново направиха извънредна проверка. Те посетиха трасето на новия водопровод и пречиствателната станция в града.

Стана ясно, че ще са нужни около 6 млн. лева за справяне с кризата. 3,2 млн. лв. вече са отпуснати за нов водопровод. Може обаче да се наложи да бъдат отпуснати още 2 млн. лева., предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

"Работим по старата и по новата пречиствателна станция, работим по големия водопровод, по който са големите загуби, и по водопроводната мрежа към града", обясни кметът на Перник Станислав Владимиров.

Четири са етапите за справяне с водната криза в града - нова пречиствателна станция с по-голям дебит, нов магистрален водопровод, заобикаляне на ТЕЦ-Перник и подмяна на градската ВиК мрежа. 

Очаква се кметът на Перник да подпише договор със "Стомана" - Перник за дарение на част от земите за новия водопровод. Новите тръби ще минават успоредно със старите. 

Бойко Борисов пък заяви, че за проблема трябва да се търси отговорност от всички.

"Ако погледнем последните 30 години - само в последните 4 Перник е управляван от ГЕРБ, а останалите 26 в града е управлявала БСП. И аз съм съгласен да търсим отговорност, но от всички. Да се види и как са приватизирани големите мощности на Перник", коментира премиерът.

По думите му, ако държавата или общината бяха получили пари за своите капиталови мощности по време на приватизацията, сега нямаше да вземаме пари от държавата.

"Тук политика няма. Важното сега е да се работи по магистралния водопровод, по пречиствателната станция – новата и старата. И да помогнем на Перник с подмяната на водопровода", смята премиерът Борисов.

Репортаж на Михаела Карабельова. 

Снимка архив: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страница ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback