Над 1000 порции с храна бяха раздадени на хора в нужда във Варна

Освен големия брой дарители, имаше и немалко доброволци

27.12.2019 | 17:55 Редактор: Юлия Христова

Във Варна повече от 1000 порции с храна бяха раздадени на хора в нужда, социално слаби, многодетни семейства и хора с увреждания. За пета поредна година фондация "Българин“ организира кампанията "Топъл обяд“. 

Станимир Георгиев и неговите съмишленици от фондация "Българин“ осигуриха вкусен новогодишен топъл обяд на социално слаби хора и рискови групи от морската ни столица.

Менюто включваше два вида супа, основно ястие – пиле с ориз или зеле, боза и айран, а тази година за първи път бяха раздадени и порции с кюфтета на скара.

Организаторите казват, че това е поредното доказателство, че по празниците хората отварят сърцата си. Освен големия брой дарители, имаше и немалко доброволци, включили се в раздаването на продуктите и ястията. Един от тях е и ученикът Александър, решил да отдели време за една благородна кауза през зимната ваканция .

Въпреки че раздаването на храна започна още от ранни зори, и в обедните часове хора продължаваха да се редят на опашката в централната обществена трапезария на Община Варна.

Храната, която остава, няма да бъде хвърлена. Тя ще бъде дарена на дома за стари хора "Гергана“. 

Репортаж на Иван Барбов и Рангел Балабански.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК