Стотици чакаха на опашки за издаване на лични документи

От МВР съветват, че месеците между януари и април не са толкова натоварени

23.12.2019 | 19:55 Редактор: Ивет Арабова

Опашки от чакащи за издаване на лични документи. В последните работни дни на 2019 стотици решиха да подадат заявление за лична карта, паспорт или шофьорска книжка. 

За Ваня Йорданова обаче процесът започва от сутринта. 

"Връщаме се за втори път. Сутринта бяхме, но бeше много сериозна групата тук, затова се връщаме втори път. Опашката беше извън сградата", споделя Ваня пред репортер на Bulgaria ON AIR.

В сутрешните часове пред гишетата на паспортната служба в "Люлин" се събират стотици чакащи. А опашките продължават през целия ден. 

На прага на новата година и гишетата на паспортнитe служби ще прекрачат над 2 млн. души. Затова още преди дни от МВР посъветваха:

"Тъй като месеците януари до април са месеци, в които не се наблюдава натоварване, ако желаят гражданите, в този период е добре да посетят звената за документи за самоличност и подновят своите документи, а не да чакат летните месеци, когато винаги има струпване на много хора", каза Светлана Цанева.

Докато МВР работи по новото поколение лични карти с електронен идентификатор, то електронното обслужване за този вид дейност все още не е реалност.

Репортаж на Христиана Стефанова!

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК