Жълт код за силен вятър в 10 области у нас

Температурите ще започнат постепенно да се понижават

23.12.2019 | 07:57 Редактор: Кристина Крумова

Жълт код за силен вятър в 10 области у нас днес. В Северна България предупреждението важи за Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново и Русе. В Централната част на страната вятърът ще бъде по-силен в Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Сливен. Температурите ще започнат постепенно да се понижават.

Сутринта в столицата е дъждовна, а от днес започва и застудяване. Най-ниските температури в населените места ще бъдат от 3 до 8 градуса, по Черноморието - до 9-10. Облачността през целия ден ще бъде значителна. Преди обед дъждовете в източните райони временно ще спират, а от северозапад нови валежи ще обхванат България, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

С умерен северозападен вятър ще се пренася по-студен въздух. Следобед с временни прекъсвания ще превалява дъжд. Привечер и през нощта срещу вторник по високите западни полета дъждът вече ще преминава и в сняг. Максималните температури за този понеделник са от 7 до 12 градуса, в източните части - до 13-14. 

Във вторник и в сряда ще бъде ветровито и понижението на температурите ще продължи. Облачността ще бъде разкъсана и променлива, в североизточните райони и по високите западни полета ще превали дъжд и сняг. В четвъртък и в петък вятърът ще отслабне. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК