Молба до МОН: Нека сградата на Софийска техническа гимназия да се ремонтира!

И още сигнали от Helpbook - занемарени пешеходни пътеки, счупени знаци, изтрита маркировка

17.12.2019 | 16:23 Редактор: Анисия Иванова

В днешния обзор от платформата на Helpbook.info получихме молба от наш потребител, адресирана до МОН.

"Нека сградата на Софийска техническа гимназия да се ремонтира и отново да заработи като учебно заведение и така ще имаме подготвени кадри за новооткриващи се заводи."

Към район "Младост" е насочен друг сигнал, изпратен до платформата. Потребителят апелира към общината за подновяване на маркировка на пешеходна пътека и възстановяване на повредени пътни знаци на възлово кръстовище - ул. "Витошки Камбани" и локалното плътно на околовръстен път посока "Младост" 4.

"Там има знаци за пешеходни пътеки, но те са полупаднали, а маркировката е изцяло изтрита. Всеки ден там пресичат десетки хора, които работят в близките офис сгради, а пресичането е много опасно, тъй като в час пик трафикът е голям, а колите не спират на тази пешеходна пътека, нито намалят скоростта, а дори се ядосват на пешеходците, че пресичат там, и това създава риск както за самите тях, така и за шофьорите."

Нужда от спешен ремонт има и пешеходна пътека, която свързва няколко блока в район "Възраждане“. Тъй като същата се използва ежедневно не само от живущите в квартала, се нуждае от неотложно реновиране. Ежедневно преминаващите хора, майки с колички, деца и възрастни срещат трудност с преминаването, тъй като пътеката не е равна и има множество дупки. Авторът на сигнала се надява общината да има средства за ремонт на това важно пешеходно трасе, което се оказва, че не е ремонтирано с години.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: Helpbook 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК