Високите температури остават, заоблачаване в края на седмицата

Максималните градуси в страната ще бъдат между 12 и 17

17.12.2019 | 08:00 Редактор: Тодор Петров

Минималните температури днес ще бъдат от минус 2 до плюс 3 градуса, по високите западни полета - до минус 5. В низините и в равнините ще има мъгли и ниски облаци, които около и след пладне ще се разсейват и ще бъде предимно слънчево. По-трайни ще бъдат мъглите в западните части на Дунавската равнина и по поречието на Дунав. Максималните температури ще бъдат от 12 до 17 градуса. 

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева за зрителите на "България сутрин".

Според прогнозата ѝ над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Сутринта видимостта обаче ще е намалена.Температурата на въздуха остава висока - от 12 до 16 градуса. Морската вода е с температура 11-13 градуса. Вълнението ще бъде слабо. 

Предимно слънчево и топло ще бъде и в планините. По високите части ще духа до умерен западен вятър. Температурата на височина 2500 м ще достигне 4 градуса, а на 1500 - около 9,10. 

В сряда мъглите ще заемат повече площи от страната, а в планинските и източните райони ще бъде слънчево и топло. В четвъртък ще се появи западен вятър и мъглите ще се разсейват. В петък ще има повече облаци. Главно в южните райони се очаква слаб дъжд.

В събота ще има значителна облачност. Късно следобед и през нощта в западните райони ще завали дъжд. В неделя валежите ще са над цялата страна, като по-съществени ще бъдат в западните и в източните райони. По високите полета и в планините дъждът ще преминава в сняг. 

От началото на следващата седмица очакваме застудяване - ще има условия отново за поледици и вероятност за снеговалежи. Дотогава има време обаче, повече подробности през следващите дни. 

Гледайте видеото с цялата прогноза.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК