Mомичето, блъснато от джип в София, вече е без опасност за живота

Кръвната проба на водача е отрицателна, заяви Младен Маринов

14.12.2019 | 12:40 Редактор: Ивет Арабова

Подобрява се състоянието на 14-годишното момиче, което пострада в тежка катастрофа в София снощи. Животът на детето вече е вън от опасност, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Малко след 19 часа в петък две 14-годишни момичета пресичат на светофара на бул. "Никола Вапцаров", когато ги блъска джип .

"Не карах бързо. На зелен светофар минавах. Децата изскочиха от процеп, който не е пешеходна пътека след светофара. Спрях по възможно най-бързия начин и се обадих на 112 като видях, че децата паднаха", обясни шофьорът.

Пет минути след подаването на сигнала на място идват две линейки. По-тежкото пострдалото дете е откарано в противошоковата зала в най-близката болница на метри от инцидента, но не оцелява. Другото момиче е транспортирано в „Пирогов“ в тежко състояние. 

"Детето е в подобряващо се общо състояние. По спешност беше извикан екип от специалисти. Водещата травма е ортопедична. Има тежко счупване на подбедрицата. Момичето беше оперирано по спешност през нощта. Вече е контактна. В момента се възстановява. Без съществени оплаквания", заяви д-р Явор Пукалски.

"Пробата за алкохол на водача е отрицателна", заяви вътрешният министър Младен Маринов.

"Актовете в пъти повече се увеличиха. За съжаление, това се случва навсякъде", коментира премиерът Бойко Борисов.

Момичето е с комоцио и гръдна травма. Очаква се детето да се възстанови до месец. В петък вечерта движението по бул. "Никола Вапцаро"в беше спряно за движение за часове, а полицаите извършваха оглед на място. Работата по изясняване на причината за произшествието продължава.

Репортаж на Христиана Стефанова!

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК