Хванаха Джамбазки да шофира с алкохол в кръвта

Кръвната проба е отчела 1,08 промила

12.12.2019 | 17:38 Редактор: Ивет Арабова

Евродепутатът Ангел Джамбазки е бил хванат с алкохол в кръвта. Случаят е от 7 декември, но за него стана ясно едва днес. 

При проверка в Самоков дрегерът е отчел близо 1,5 промила. Повторната кръвна проба обаче е отчела 1,08 промила алкохол. За алкохол в кръвта до 1,2 промила законът предвижда глоба.

"Моя неразумна, необоснована, безотговорна постъпка. Позволих си да шофирам, след като съм употребил алкохол. Предпочетох да дам кръв, за да бъде всичко ясно. Последните 15 години не си спомням да имам акт, това е първата ми такава неразумна постъпка, за която съжалявам", каза за Bulgaria ON AIR Ангел Джамбазки.


Според главния секретар на МВР Ивайло Иванов Ангел Джамбазки не е злоупотребил с позициите си. 

„Евродепутатът Ангел Джамбазки е изпълнил разпореждането на полицаите, дал е кръвна проба и си е признал, че е употребил алкохол“, заяви Иванов.

Междувременно лидерът на "Няма такава държава" Слави Трифонов поиска оставката на Ангел Джамбазки и обяви, че като eврoдeпутaт той трябвa дa дaвa примeр зa мoрaл и oтгoвoрнocт, a cи e пoзвoлил дa кaрa пиян, зacтрaшaвaйки живoтa нa нeвинни хoрa. Съпартийци на Джамбазки също се надяват инцидентът да не се повтаря. 

Това не е първият случай, в който евродепутатът нарушава закона. През ноември миналата година той беше засечен с пистолет "Макаров" на Летище София. Проверката доказа, че Джамбазки има всички разрешителни, но по протокол оръжието остава на съхранение. 

За алкохол в кръвта до 1 цяло и два промила законът предвижда глоба.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК