Пореден строеж на морския бряг е възобновен напълно законно

23 еднофамилни къщи ще изникнат на плажа на Арапя

10.12.2019 | 19:36 Редактор: Кристина Крумова

Още един строеж по морето е възобновен показа проверка на Bulgaria ON AIR. След като през януари беше спряно строителството на Арапя, сега там отново се налива бетон.

Появата на екипа ни притесни работниците. На брега на морето се строи вилно селище от 23 еднофамилни къщи. През януари строителството беше спряно след проверка на ДНСК заради пропуски в Плана за безопасност на строителната площадка. 

Строежът на ваканционното селище беше спрян заради липсващата задължителна ограда. Сега тя вече е поставена и строителството е подновено. Кметът на Царево Георги Лапчев потвърди, че няма пречка строителството да не продължи след като инвеститорът е отстранил пропуските.

"Факт е, че строителят е отговорил на всички изисквания на закона, което му позволява да има последваща процедура с пускане на строителството и той в момента не нарушава нито един закон, така че причината в Арапя да се строи е че няма причина да не се строи" заяви кметът на Царево Георги Лапчев.

Природозащитници настояват да не се издават разрешения за строеж докато не бъде приет Общия устройствен план на Царево, защото сега се строи на парче. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК