Топло начало на седмицата, но се очаква застудяване

Максималните температури ще бъдат от 8 до 14 градуса

09.12.2019 | 08:01 Редактор: Стефанка Митева

Сутринта в днешния ден е мъглива. Минималните температури в населените места ще бъдат от минус 1 до 4 градуса. Времето остава топло - преди обед с мъгли в низините, а следобед с постепенно заоблачаване от запад. Максималните температури ще бъдат от 8 до 14 градуса. В столицата температурите ще стигат до скромните 9 градуса. 

Над Рила и Пирин преди обед ще има разкъсана облачност с условия за преваляване. Облаците от запад на изток ще се увеличават. Вятърът ще бъде слаб - по местата с надморска височина над 2000 м. - до умерен от югозапад. Температурата на височина 2500 м. ще достигне минус 4 градуса, а на 1500 м – плюс 1,2. 

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева за зрителите на "България сутрин".

Още утре ще започне застудяване с валежи от дъжд и сняг, но само в планините от югозападните райони, както и в Добруджа. В сряда ще превалява мокър сняг в цялата страна, а следобед валежите от север на юг ще спират и облаците ще се разкъсват като слабо се очаква да се затопли.

В четвъртък от запад отново ще се заоблачава. Ще превалява слаб дъжд по Черноморието и късно следобед над страната ще премине нова облачна вълна със слаби валежи в Западна България. В петък западният вятър ще подгони облаците на изток и през деня ще има повече слънце.

Вижте видеото с цялата прогноза!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК