Helpbook алармира: Участък от "Хемус" се нуждае от ремонт

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата

06.12.2019 | 16:28 Редактор: Анисия Иванова
Helpbook алармира: Участък от

От сигналите, постъпили в платформата на Helpbook.info през последните дни, започваме с молба към община Варна.

Сигналът е за нуждата от ремонт на опасен участък от магистрала "Хемус" при входа в града. Надлъжният разрез на асфалта и в трите платна е с ширина 25 см и дълбочина поне 10 см, който създава непосредствена предпоставка за ПТП поради високата натовареност и опита на водачите на автомобили да избягват дълбоките дупки, пише нашият потребител. 

Преминаваме към жалба за нагло и редовно навлизане в имот, който се намира в кв. "Драгалевци". Собственикът е подложен на постоянен тормоз и обсебване на частната му собственост. Въпреки че теренът е на името на фирмата му, същият регулярно се насипва с камъни, отпадъци и се превръща в незаконно сметище, където ежедневно се паркират автомобили.

Въпреки отделянето с ограда на  имота, с цел прекратяването на това незаконно сметище в рамките на границата на парк "Витоша", нещата ескалират. Съвсем скоро колчетата на оградата били избити - премахнати или откраднати, а навлизането с коли в имота му продължило. Молбата е нарушителите да бъдат санкционирани, насипът и токсичните отпадъци, които са заровени под камъните, да се премахнат, както и да бъде прекратено своеволието, самоуправството, обсебването и разпореждането с този частен имот.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: Helpbook

Харесайте страница ни във Facebook ТУК