Партийната субсидия си остава 1 лев, увери Горанов

ДПС видя договорка между ГЕРБ и БСП тя да стане 8 лв. за глас

05.12.2019 | 15:35 Редактор: Василена Василева

Позицията на ГЕРБ за размера на партийната субсидия от един лев остава непроменена. Това каза финансовият министър Владислав Горанов пред журналисти в парламента.

С решение на управляващата партия и с промяна на Закона за бюджета за 2019 г. партийната субсидия бе намалена от 11 лв. на един лев още от 1 юли тази година.

За догодина в Бюджет 2020 г. левицата предлага субсидията да бъде осем лева за действително получен глас, вместо един.

По-рано пред журналисти в парламента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ каза, че има договорка между ГЕРБ и БСП. Той заяви, че от движението имат информация, според която Бойко Борисов и Корнелия Нинова са се договорили ГЕРБ да не са в пълен състав в пленарната зала, за да мине предложението на БСП.

Владислав Горанов коментира, че не му е известно да има такава договорка.

"Нека да мине гласуването, да видим дали тези подозрения на г-н Карадайъ ще се материализират. Нашата позиция остава непроменена", обяви Горанов.

Във връзка с предстоящото гласуване от страна на коалиционните им партньори от "Обединени патриоти", Горанов заяви, че не е водил разговори с тях, но в коалиционното споразумение пише, че когато имат различни позиции, всяка партия си запазва правото да си поддържа позицията.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК