Окончателно: 250 лева минимална пенсия от 1 юли 2020 г.

Скандалите в пленарната зала продължиха

04.12.2019 | 12:48 Редактор: Тодор Петров

250 лева минимална пенсия от 1 юли догодина. Това решиха депутатите след продължаващия от снощи скандал в парламента.

Преди да се стигне до днешното решение снощното заседание беше белязано от скандал, в който депутати от БСП и "Атака" обградиха парламентарната трибуна, тъй като не беше одобрено искането им минималната пенсия да стане 300 лева.

В отговор управляващите започнаха да скандират "червени боклуци", а в основно действащо лице се превърна депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски. А днешното заседание започна с продължение на снощния скандал, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

"Бяхме свидетели на провокации и обиди. Ако някой се е почувствал засегнат от това, което казах, съжалявам, че се е припознал и му се извинявам", заяви Гърневски.

"Г-н Гърневски не го прави това нещо за първи път. Зад тази група стоят 1 млн. български избиратели. Настояваме да бъде наказан с отстраняване от пленарната зала", отвърна Георги Свиленски от БСП.

В крайна сметка наказанието за Спас Гърневски остана само порицание.

Депутатите се скараха и за предложението на БСП за увеличаване на майчинските обезщетения, които в крайна сметка остават 380 лева за втората година. 610 лева пък ще бъде минималната работна заплата.

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки се солидализира с майките на деца с увреждания, които искат оставката на Валери Симеонов и обяви, че няма да седне на зам.-председателското място в парламента, докато на него е шефът на НФСБ.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страница ни във Facebook ТУК