Денят ще бъде облачен и дъждовен, температурите - до 18°C

В планините се очакват валежи от сняг

29.11.2019 | 08:40 Редактор: Ралица Братанова

Сутринта на днешния ден ще е дъждовна. Валежите ще са основно в Северна България и около планините. През деня обаче облаците ще се разкъсват и ще намаляват. Слънчево ще бъде на места. Въпреки слънцето, в столицата ни в следобедните часове ще има превалявания. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева. 

Повече облачност ще се задържи над планинските райони, където след пладне отново ще превали. Ще духа умерен, в Дунавската равнина засилен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат от 13 до 18 градуса. 

Разкъсана облачност ще има над планините. В ранните часове ще превалява дъжд, а над 2000 метра - сняг. Кратки валежи ще има следобед над масивите от Западна България. Температурата на височина 2500 метра ще достига -2 градуса, а на 1500 метра - 5-6. 

Над Черноморието преди обед ще бъде облачно и ще превали, но около и след пладне облаците ще намалеят. Температурата на въздуха ще бъде от 14 до 17 градуса. Морската вода е с температура 14-16 градуса. Вълнението ще бъде слабо до умерено. 

В събота отново ще се заоблачи. С усилването на вятъра от северозапад ще започне да нахлува студен въздух. Ще превали дъжд, в планините - сняг. 

В неделя ще се установи слънчево време. Дневните температури ще достигат от 4 до 9 градуса, а югозападните части до 12. 

Гледайте видеото с цялата прогноза.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК