Георги Тошев: Ядосан, изискващ, чуплив - виждал съм много лица на Ламбо

Двамата се срещат като звезда и почитател, години по-късно ги събира биографията на актьора

28.11.2019 | 19:33 Редактор: Ралица Братанова

България скърби за Стефан Данаилов. Ще се простим с него на 2 декември от 11.00 часа в Народния театър "Иван Вазов". Там ще бъде открита и изложбата "Непознатият, познат Стефан Данаилов".

В нея ще бъдат показани снимки от биографичната му книга "Романът на моя живот", издадена в съавторство с Георги Тошев. 

Двамата се срещат като звезда и почитател. 

"Бяхме в детска трупа към двореца на пионареите и го чакаме за автограф. И ако някои други артисти по-бързичко се прибираха, то Стефан Данаилов се спря, разписа ни картички, снимки по 6 стотинки, които се продаваха тогава", разказва Тошев.

Момчето с картичката от 6 стотинки се оказва личният му биограф години по-късно. 

"Това е един човек, който никога не се оплака, не хленчи, виждал към го ядосан, гневен, изискващ, чуплив. Толкова много лица съм виждал на Стефан Данаилов", коментира още биографът. 

Данаилов влиза и в ролята на политик и въпреки че не се помни като най-значимата му, според Георги Тошев тя е променила България.

По думите му актьорът има две много важни политически намеси - да убеди съпартийците си в премахването на петолъчката от партийния дом и при влизането на България в НАТО.

Георги Тошев изрази мнение, че последната роля на Данаилов във филма "Завръщане" е съзнателен избор, с който се е простил с публиката си.

Вижте още в репортажа на Благой Цицелков.

Снимка: Благой Цицелков

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК