За последните 3 месеца: Трафикът на "Капитан Андреево" - с 25% по-висок

На българо-турската граница продължават да се образуват километрични опашки

28.11.2019 | 21:55 Редактор: Кристина Крумова

Граничните пунктове "Капитан Андреево" и "Капъкуле" работят над капацитета си. Въпреки това опашките от камиони на българо-турската граница продължават и обикновено са между 15 и 25 километра.

Директорът на Агенция "Митници" Георги Костов съобщи, че е направено всичко за облекчаване на трафика. Затова той призова турските превозвачи да използват алтернативни маршрути.

Средно по 2400 камиона преминават през "Капитан Андреево" на денонощие в двете посоки. Последните 3 месеца трафикът през "Капитан Андреево" и "Капъкуле" се е увеличил с близо 25%. През октомври в двете посоки са преминали 70000 камиона, подобна ще е цифрата и през ноември. 

Засиленият трафик е бил обсъден на среща между българските и турските власти. Държавата спешно търси терен за изграждане на паркинг, който няма да реши проблема с трафика, но ще повиши комфорта на чакащите. 

След края на ремонта на граничен пункт "Хамзабейли" се очаква Лесово да поеме част от увеличения трафик от "Капитан Андреево". Сега месечно през Лесово преминават 20000 камиона.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК