Ранените жени от завод "Арсенал" остават в "Пирогов"

Най-сериозно пострадалата е с изгаряния по лицето, врата и ръцете

26.11.2019 | 08:42 Редактор: Ивет Арабова

Трите работнички от оръжейния завод "Арсенал" остават в спешния център "Пирогов" след вчерашния инцидент в предприятието. Разследването продължава.

Трите жени на възраст между 33 и 44 години пострадали при обработка на барут. Инцидентът е станал малко след обедната почивка в завода вчера, веднага на място са изпратени полиция и медицински екипи. 

Първоначално жените са настанени в болницата в Казанлък. В късния следобед обаче бяха транспортирани в клиниката по изгаряния в "Пирогов". 

"Стабилно е състоянието на пострадалите жени, предстоят обаче още сериозни процедури. Овладян е първият най-важен момент. Една от жените е в по-тежно състояние, с по-тежки изгаряния - между 20 и 25 процента, което представлява риск за живота. Допълнително има и увреждане на очите", каза временно изпълняващият длъжността директор на "Пирогов" проф. д-р Николай Габровски.

"Различни са по вид травмите при трите жени. Имахме много своевременна връзка. Жените бяха бързо транспортирани до болницата. Лечението на пострадалите ще бъде продължителен процес", каза още лекарят.

При подобна злополука миналата година в завода загина 26-годишен работник, а друг - на 46 години - пострада тежко.

По-късно днес от "Пирогов" ще дадат повече информация за състоянието на пострадалите жени.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК