Валежи ще обхванат цялата страна, температурите - до 14 градуса

По-топло се очаква да бъде в четвъртък

25.11.2019 | 07:22 Редактор: Ивет Арабова

Минималните температури днес ще бъдат от 3 до 8-10 градуса. Преди обед над северната половина на страната облачността временно ще се разкъса, а над югозападните райони ще завали дъжд. Обилни валежи се очакват основно в Южна България. Следобед през днешния ден валежната зона ще се разширява на север и в началото на нощта ще завали в почти цялата страна. Максимални температури ще са от 9 до 14 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Южно от Балканите преминава циклон и времето над полуострова ще бъде облачно и дъждовно. Най-значителни ще бъдат дъждовете в Гърция, където ще има и гръмотевични бури. Освен това там днес е обявен и червен код за опасно време.

Във вторник денят у нас ще започне с облачно и дъждовно време. В източните райони преваляванията ще са временно интензивни. Още преди обед от югозапад ще започне спиране на валежите. Следобед облаците ще се разкъсват, а вятърът ще отслабва.

В сряда до обед в низините ще бъде мъгливо, а след пладне ни очакват слънчеви часове. В четвъртък югозападен вятър ще повишава температурите. Облачността ще бъде разкъсана - по-значителна над западните райони. 

Вижте видеото с цялата прогноза!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК