Купувачите на ваканционни имоти у нас - насочени към затворените комплекси

Повече българи са изпратили запитвания за продажби

21.11.2019 | 21:23 Редактор: Ралица Братанова
Купувачите на ваканционни имоти у нас - насочени към затворените комплекси

Вилите в затворени комплекси са били във фокуса на вниманието на българските купувачи на ваканционни имоти през изминалия летен сезон, сочат данни на компанията Green Life Development & Resorts. 

Близо 60% от покупките на подобен вид имоти са били осъществени от наши сънародници, а запитванията са се увеличили в пъти, казва Екатерина Желяпова, търговски директор направление Ваканционни имоти в Green Life Development.

Купувачите са предимно семейства с деца, които разполагат с по-високи доходи, поддържат висок стандат на живот и искат да го пренесат в морския си дом. 

"Тези жилища представляват премиум продукт, който няма аналог на пазара - редови къщи с просторна архитектура и малък процент общи части, подходящи за семейни ваканции", отбелязва Желяпова.

Българите продължават да изпреварват руските граждани по брой запитвания и осъществени продажби на ваканционни имоти през изминалия сезон, пише Investor.bg

В Созопол делът на българските купувачи е най-голям – 37%, а на второ място с 28% са руските граждани. Следващите два пазара с еднакъв дял от по 12% са Германия и Израел.

Съществен дял от българските купувачи са сънародниците ни, живеещи в чужбина. Те разполагат с по-малки бюджети, като голяма част от тях купуват с цел съхранение на спестените средства и избират недвижимите имоти като най-сигурен вариант. 

Този тип клиенти се насочват към Поморие, където изборът позволява по-бюджетни решения.

Както в Созопол, така и в Поморие се увеличават покупките на граждани от Германия и Израел. На пазара присъстват и граждани от Великобритания, Белгия, Унгария, Латвия, Полша, САЩ, Естония. Единични сделки има и с клиенти от Молдова, Испания, Казахстан.

Снимка: Pixabay

Харесайте страница ни във Facebook ТУК