Борисов отстрани трима директори на болници заради починалото дете

Трябва да има възмездие, настоя премиерът

20.11.2019 | 12:46 Редактор: Тодор Петров

По нареждане на премиера Бойко Борисов временно отстраняват шефовете на трите болници, които са се забавили с приема на 3-годишното дете, починало по-късно. Те напускат постовете си, докато текат проверките в лечебните заведения. 

Детето първо е постъпило в Специализираната детска болница "Проф. Иван Митев", откъдето са го изпратили в болница "Лозенец", а там са го изписали за домашно лечение. После то се влошава и бива откарано в "Пирогов", където е починало.

Тримата директори бяха извикани на среща със здравния министър Кирил Ананиев в Министерството на здравеопазването. А тази сутрин родителите на детето са били на среща при премиера Борисов, който изрази дълбокото си възмущение от случилото се.

По време на правителствено заседание в Министерския съвет той нареди на Ананиев директорите да бъдат освободени, както и всички замесени лица.

"Искам да отстраниш всички директори и всички, които са замесени в процеса. Трябва да има възмездие! От наша страна това ще бъде направено днес. Това бездушие да гледат детето... Незабавно да се махат", настоя премиерът.

Репортаж на Даяна Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страница ни във Facebook ТУК