Педиатричната болница оправда действията си спрямо починалото дете

Според родителите лекарите не му обърнали внимание навреме

20.11.2019 | 06:50 Редактор: Кристина Крумова

Ден преди да приключи проверката на три болници, разпоредена от здравния министър заради смъртта на тригодишно дете, от една от болниците оправдаха действията си. 

Причината за смъртта на 3-годишното момченце остава неясна. По неофициална информация, детето е имало двустранна хеморагична пневмония. Родителите му обаче се съмняват в лекарска грешка и забавено лечение.

Според тях лекарите от трите лечебни заведения не обърнали внимание на детето им навреме и затова се е стигнало до фаталния край. То не било прието в Педиатричната болница и те отишли в болница "Лозенец", откъдето ги изпратили вкъщи за домашно лечение. 

Състоянието на детето се влошава и родителите се върнали в Педиатрията, където този път е прието. Късно в четвъртък е преместено в "Пирогов", тъй като състоянието му се влошава. 

От Педиатричната болница обясниха, че при първоначалния преглед детето не е имало симптоми, показващи тежкото му състояние. Директорът на болницата, д-р Димитър Русинов посочи, че става въпрос за мълниеносно протичаща инфекция, която засяга белия дроб и води до дихателна недостатъчност, но не може да се каже каква точно е инфекцията.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК