Кандидат за общински съветник в Кюстендил заведе дело - не бил желан

Един глас не му стигнал, за да бъде избран, а това му се случва за втори път

18.11.2019 | 20:15 Редактор: Ралица Братанова

Кандидатът за общински съветник в Кюстендил Иван Мишков заведе дело в административния съд. Причината – един глас не му е стигнал на местните избори, за да бъде избран за съветник. А това му се случва за втори път.

Иван Мишков събра 50 преференции за своята местна коалиция "Движение заедно за промяна". За да бъде избран за общински съветник, не му достигна точно един глас. Двама представители на коалицията влязоха в новия общински съвет. 

"Обяснението е, че явно някой го управлява този избор. Аз съм нежелано присъствие в общинския съвет, това е ясно, защото първото нещо аз съм неподкупен. Второто нещо е, че знам какво значи закон", коментира той.

Делото в Административния съд в Кюстендил днес обаче беше отложено.

На днешната сесия в Кюстендил Михаела Крумова беше избрана за председател на общинския съвет. Тя също коментира казуса с Иван Мишков. 

"Малшанс - така да го наречем, но в интерес на истината, макар че избирателят се научи да гласува с преференции, сами отчитате големия брой недействителни бюлетини, за който причината е, че хората се концентрират върху съответната преференция, без в квадратчето да отбележат партията или местната коалиция,  за която дават вота си", коментира тя.

Дали Мишков ще остане извън общинския съвет зависи от решението на съда.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК