Ноември продължава да бъде необичайно топъл

Максималните температури ще са от 19 до 24 градуса

07.11.2019 | 08:32 Редактор: Стефанка Митева

Времето за днешния ден е доста сходно с вчерашното с малки разлики в температурите. 

Минималните започват от 8 до 12 градуса, а през деня ще стигнат до цели 19 – 24. Преди обед ще бъде основно слънчево и топло за сезона. Следобед обаче облаците най-вече над западните райони ще се увеличат. На места главно в Западна България за кратко ще превали. 

Вятърът ще бъде до умерен от запад-югозапад с временно усилване в Софийското поле, както и по Черноморието, където се очаква да достигне скорост 13 метра в секунда.
 
Времето над страната днес ще ни радва с високи температури като във Велико Търново ще стигат 26 градуса, Стара Загора -25, Пловдив – 24, а в столицата максималната температура днес е 23 градуса. Ноември месец ни посреща с изключително топло време. 

Съвсем не толкова благоприятна е ситуацията над планините, където ще бъде ветровито, а облаците следобед ще се увеличават. Валежи се очакват в Западна Стара планина. Вятърът ще бъде от югозапад, над 2000 м. надморска височина засилен със скорост до 15 метра в секунда. Температурата на височина 2500 м. ще достига 6 градуса, а на 1500 м. - 13 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК