България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Култовата "Дубиоза колектив" отново вдига на крака българската публика

Босненската група ще пее на Женския пазар, след това в "Арена Армеец"

05.11.2019 | 10:16 Редактор: Кристина Крумова

Брано Якубович (кийборди) и Ведран Муягич (бас) от култовата босненска група "Дубиоза колектив" гостуваха в студиото на "България сутрин", за да разкажат за предстоящия концерт на бандата в София.

Музикантите споделиха, че българската публика е една от най-лудите, които са виждали и я сложиха в една графа с испанската и южноамериканската. 

"Първото ни шоу в България беше преди около 6-7 години и бяхме изненадани колко хиляди хора дойдоха да ни слушат. Оттогава имаме тази любовна афера с българската публика всеки път. Тук получаваме едни от най-добрите преживявания на концерти", казаха двамата.

Групата е известна с категоричната си социална и обществена позиция, на която кореспондират почти всички техни текстове. 

"На Балканите езиците и проблемите ни са близки. Хората успяват да се свържат с музиката и да отговорят емоционално. Ако погледнете колко хора гледат видеата ни в мрежата, ще разберете, че темите, за които пеем ги вълнуват и в тази връзка музиката наистина свързва хората", споделиха те пред Bulgaria ON AIR.

След два месеца излиза новият им и десети албум. Нашият най-голям проблем, е че от първото парче, което сме издали досега, говорим за същите неща. Най-голямото ни желание е нещо да се промени и да започнем да пеем за любов и романтика, признаха музикантите.

На въпроса какво се е променило в групата през 15-годишната им история, те отговориха с хумор, че единствената промяна са повечето килограми и по-малкото коса.

Тази вечер ще се състои подгряващо парти в клуб "Терминал 1", а утре групата ще свири на Женския пазар. Голямото шоу е на 29 ноември в зала "Арена Армеец", където групата ще представи и новия си албум.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК