До 23 градуса ни очакват през деня, на места ще превали

И тази седмица застудяването ще пропусне България

04.11.2019 | 08:20 Редактор: Ивет Арабова

Температурите, които ни очакват днес са доста по-високи и ще продължат да се повишават. Минималните ще бъдат от 5 до 10 градуса, по Черноморието до 11. Предиобед ще има разкъсана облачност, която бързо ще намалява и слънцето плахо ще се прокрадва. Следобед от запад на изток ще се заоблачи и главно в Западна и Южна България ще превали. Максималните температури ще бъдат от 16 до 23 градуса, във Велико Търново ще стигнат до 25, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Температурата на височина 2500 м ще достига 3 градуса, а на 1500 м 11. Днес и утре очакваме и силни пориви на вятъра по планините от Западна и Централна България. Поривите на места ще надминат 60-80 км в час. 

Утре ще остане слънчево и топло за сезона, а в сряда ще има по-съществени заоблачавания. Във Видин късно следобед ще превали. Четвъртък на места, главно в западната половна от страната, за кратко ще превали, но ще остане сравнително топло. През нощта валежите ще достигнат Черноморието.

В петък облаците ще намалеят, югозападните ветрове ще се усилят и отново ще се затопли. И тази седмица захлаждането ще ни се размине. Дъждовете ще са само на места из страната. 

Вижте видео с цялата прогноза!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК