Борисов: Гласувах за построилите метрото и парковете

Премиерът отговори задочно на президента Радев за избора на нов главен прокурор

27.10.2019 | 13:48 Редактор: Тодор Петров

Премиерът Бойко Борисов гласува в 78-о училище "Христо Смирненски" в Банкя. Преди влизането си в тъмната стаичка той коментира пред комисията, че за разлика от други си носи личната карта при гласуване.

"Гласувах за тези, които ще продължат да правят от "Младост" до "Тракия" южната дъга. За тези, които решиха кризата с боклука и направиха най-големия завод в Европа", заяви премиерът.

И допълни, че гласът му е за онези, които са построили метрото, парковете и са вдигнали отново работещи фонтани в София.

"Тези, които направиха булевардите приветливи, нови. Всичко останало сме го гледали преди 10 години", заяви Борисов.

След това премиерът отговори задочно на президента Румен Радев за избора на нов главен прокурор.

"Когато говориш за върховенство на закона, трябва да го спазваш ти най-вече. Това не е ли агитация?", запита премиерът. Според него президентът е изрекъл неистини и е подвел избирателите.

"Когато променяхме законите ВСС беше от 24 човека. От тези 24 човека, 11 от тях са от парламентарната квота на парламента. От тях само 3 са от ГЕРБ, 3 от БСП и 2 от ДСП. Тоест, партиите, които избраха президента", посочи Борисов.

"Няма да наруша върховенството на закона, той подведе избирателите в изборния ден, лъжейки избирателите. Той прехвърли много тънко проблема, йезуитски", посочи още премиерът.

Снимка архив: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страница ни във Facebook ТУК