Тайната да бъдеш бърз в изборната вечер

Адвокат Тодор Станев - един от рекордьорите по бързина

24.10.2019 | 19:43 Редактор: Виктория Гетова

От Общинската избирателна комисия в София проведоха обучение за председателите и членовете в секционните комисии във връзка с предстоящите местни избори.

Адвокатът Тодор Станев от 2015 година е председател на секционна избирателна комисия в район "Красно село" в София. С местните избори тази есен ще изпълнява за пети пореден път тези функции.

Един от рекордьорите по бързина почти всеки път успява да предаде протоколите и изборните си книжа и още преди полунощ да е обратно вкъщи. Разказва, че най-важното правило е да се внимава по време на обучението преди изборите.

Единственият път, в който Тодор не успява да се прибере навреме, е неговото бойно кръщене в "Арена Армеец" през 2015 година. Тогава повече от 50 часа Общинската избирателна комисия обработва протоколи и изборни книжа, а хората се оплакаха, че ги държат за заложници.

Тази година всички бюлетини и протоколи от над 1500 избирателни секции в София, отново ще се обработват само в "Арена Армеец".

От Централната избирателна комисия предложиха резултатите от столицата да се обработват на 3 различни места, но от Общинската избирателна комисия решиха мястото да е едно, но в него да се влиза през 3 различни места. 

Вижте още в репортажа на Сергей Тодоров.

Харесайте Facebook страницата ни ТУК