Сутринта - хладно и с мъгли, през деня остава слънчево и топло

Максималните температури ще са от 20 до 25 градуса

17.10.2019 | 07:56 Редактор: Ивет Арабова

Днешната сутрин е доста прохладна, но пък следобед ни очаква поредният слънчев ден за тази седмица. Минималните температури са от 2 до 5 градуса по високите полета и в котловините, до 13-15 по крайбрежието на морето. Преди обед мъгли и ниски облаци ще има в Дунавската равнина и в Източна България, но около пладне видимостта ще се подобри и облаците ще се разкъсват и намаляват. Максималните температури ще са от 20 до 25 градуса, в Предбалкана до 26-27. 

Над Средиземноморието и по-голямата част от Централна и Източна Европа времето ще се задържи спокойно, предимно слънчево и с температури по-високи от обичайните за средата на октомври.

В петък над източната част на страната денят ще започне с ниска облачност и мъгли, но след пладне ще се установява слънчево време, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над Югозападна България и планинските райони ще бъде слънчево и с временни заоблачавания следобед. И през почивните дни, както и в началото на следващата седмица, времето няма да претърпи съществена промяна.

Събота и неделя ще бъдат топли и слънчеви, а дневните температури ще достигат 18-25 градуса. 

Вижте видеото с цялата прогноза

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК