Остава слънчево и топло, в четвъртък - леко захлаждане

В края на седмицата ни очакват и мъгли

14.10.2019 | 08:08 Редактор: Ивет Арабова

Времето тази седмица ще продължи да бъде топло до четвъртък, когато ще има съвсем леко захлаждане. Максималните температури днес са от 23 до 28 градуса. Най-ниските ще бъдат от 5 до 10 градуса .

Слънчево и подходящо за туризъм – такова ще бъде времето в планините. Вятърът ще отслабне и по високите части ще бъде слаб от юг-югозапад. Температурата на височина 2500 м ще достига 11 градуса, а на 1500 м – 17-18, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над Балканите високо налягане осигурява слънчево и топло за сезона време. Сутрешните мъгли и ниските облаци в Черноморския регион ще бъдат често явление. По-динамично с валежи ще се задържи времето над крайните западни райони на континента. 

Във вторник топлото есенно време ще продължи у нас. В сряда преди обед над Дунавската равнина и Източна България ще бъде облачно. Следобед облаците ще се разкъсват. Над югозападните райони през целия ден ще бъде слънчево.

В четвъртък и в петък в равнинната част от страната ниските облаци и мъглите ще са често явление, но следобед слънцето ще се показва. 

Гледайте видеото с цялата прогноза.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.