Лятото не отстъпва на есента - до 27 градуса в неделя

В Рила, Пирин и Родопите ще превали

11.10.2019 | 07:40 Редактор: Ивет Арабова

В последния работен ден от седмицата времето над територията на нашата страна ще бъде доста топло за сезона. Сутрешните температури ще бъдат сравнително високи - от 9 до 14 градуса. През деня от северозапад на югоизток облачността ще намалява, а следобед в по-голямата част на страната до сллънчево време. Максималните температури ще бъдат доста високи за сезона - от 20 до 25 градуса.

Кратък дъжд ще превали над Рила, Пирин и Родопите. Вятърът ще бъде от северозапад, по високите части - засилен. Температурата на височина 2500 м ще достига 5 градуса, а на 1500 м – 12, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

До края на тази и началото на следващата седмицата очакваме високи температури и слънчево време. В събота над почти цялата страна ще се радваме на слънчеви часове. В неделя ни очакват високи за сезона температури до цели 26-27 градуса. В сутрешните часове на места в низините ще има кратки мъгли. В началото на следващата седмица времето ще остане предимно слънчево и тихо. 

Вижте видео с цялата прогноза.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.