БЛС за убийството в Орешник: Подобна жестокост е неприемлиева

Организацията определи случая като потресаващо потъпкване на всички човешки и морални граници

09.10.2019 | 14:44 Редактор: Ралица Братанова
БЛС за убийството в Орешник: Подобна жестокост е неприемлиева

Недопустимо е медиците да стават заложници на собственото си призвание и докато се борят да спасят поредния човешки живот, да бъдат принуждавани да защитават своя собствен, заявява в своя позиция Българският лекарски съюз по повод убийството на фелдшера в здравната служба на тополовградското село Орешник.

БЛС е потресен от жестокото убийство на 72-годишния здравен работник. Съсловната организация изразява безпрекословната си подкрепа към близките на Димитър Факиров.

Подобна жестокост, отнела живота  на медик, посветил десетилетия, за да помага на хората е необяснима, неприемлива и извън границите на човешкия разум, категорични са от БЛС.

Съсловната организация неведнъж е осъждала всяка форма на физическа и вербална агресия над медицински лица.

Случилото се в с. Орешник обаче не е поредната проява на осъдително и неприемливо отношение към представители на медицинското съсловие, а жестоко, потресаващо потъпкване и преминаване на всички човешки и морални граници.

БЛС подкрепя бързите действия на институциите, които за няколко часа задържаха и предстои да повдигнат обвинение "за убийство на медицински специалист, при и по повод изпълнение на служебните му задължения".

Съсловната организация настоява законът да бъде приложен с цялата му строгост при престъплението в Орешник.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК