Започваме седмицата с хладно време, от сряда - по-топло

Температурите днес ще са от 18 до 20 градуса 

07.10.2019 | 07:56 Редактор: Ивет Арабова

Първият работен ден започва с доста ниски температури из цяла Европа. Минималнаната температура ще бъде минус 9 градуса, а максималната ще стига до 28. У нас започваме сутринта с доста хладно време - минималните температури ще са от 7 до 12 градуса.

За дъжд можем да говорим само в южната половина на страната и то късно следобед и през нощта. Над Черноморското крайбрежие облачността ще бъде значителна. Следобед облаците ще се уплътняват и през нощта срещу вторник се гответе за превалявания по Черноморието. Температурите също са ниски – от 18 до 20 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над планините ще бъде доста ветровито. Следобед в Рила и Пирин ще завали дъжд, а над 2200 метра дъждът вече ще преминава и в сняг.

Във вторник ще превали и в централните и над източните райони. Следобед от запад ще започне разкъсване на облаците. В сряда западен вятър бързо ще стопява облачността и слънцето често ще се показва. Времето ще се затопли в четвъртък и в петък, като ще бъде предимно слънчево със сутрешни краткотрайни мъгли. 

Вижте видео с цялата прогноза.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК