Студенти на дебат в СУ с кандидат-кметовете на София

Манолова е фаворит в битката за местния вот, Фандъкова изостава с 0,1 %, сочат данните на Маркет ЛИНКС

05.10.2019 | 19:24 Редактор: Василена Василева

Студенти на дебат с кандидат-кметовете на София. Инициативата се проведе в аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски", а младите хора имаха възможност да зададат въпросите си на четирима от претендентите за поста градоначалник на столицата. Междувременно Мая Манолова продължава да е фаворит в битката за кмет на София, Йорданка Фандъкова обаче скъсява дистанцията. Това сочат данните от социологическо проучване на Маркет ЛИНКС.

На 27 октомври 32% от имащите право на глас, които са заявили категорично намерение да идат до урните, биха подкрепили Мая Манолова. Гласа си за Йорданка Фандъкова биха дали 28%. Категорично трети, без изгледи да стигне до балотаж, но и без изгледи да бъде задминат, е кандидатът на "Демократична България" арх. Борислав Игнатов. 

При най-вероятния сценарий за балотаж между Манолова и Фандъкова, доскорошният омбудсман има предмство. На база твърдо решилите да гласуват, резултатът е 45% срещу 33% в полза на Манолова. Ако Борислав Игнатов достигне до втори тур, би загубил от Мая Манолова с 42% срещу 29% на база твърдо решилите да гласуват. А срещу Фандъкова - с 38 на 30. 

Междувременно Софийският университет беше домакин на дебат между студенти и четирима от кандидат-кметовете. Йорданка Фандъкова беше представлявана от председателя на СОС Елен Герджиков. 

Въпросите на студентите бяха свързани с мерките за по-чист въздух, презастрояването в София, съветските паметници и "София прайд". 

Към момента 48% от софиянци казват, че със сигурност ще гласуват, а 31%, че вероятно ще гласуват.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК