Стопански постройки изгоряха в с. Ясна Поляна, подозират умишлен палеж

Според собственика инцидентът е свързан с предстоящите избори

02.10.2019 | 14:19 Редактор: Василена Василева

Стопански постройки изгоряха в с. Ясна Поляна в община Приморско. Според собственика им Михал Грудов пожарът е умишлен и е свързан с предстоящите местни избори. Мъжът е кандидат за кмет от ВМРО. 

Oгънят е лумнал снощи около 23.00 часа. Изгорял е фургон и бали със сено. За щастие животните, които са се намирали в близост не са пострадали. 

Според кандидата за кмет Михал Грудов, пожарът е умишлен и е свързан с предстоящия местен вот. 

Михал Грудов е кандидат за кмет на селото от ВМРО. Досега не е участвал в местния вот. Негов единствен опонент е досегашният кмет Георги Полихронов, който е от ГЕРБ. 

Грудов твърди, че е получавал заплахи, затова е сигурен, че пожарът е умишлен. 

Бащата на кандидата за кмет разказва, че Михал не е конфликтен и преди да се захване с политика не е имал никакви неприятности. Затова също подозира, че палежът е опит за сплашване. 

Кметът на Приморско , който е кандидат от листата на ГЕРБ подозира, че става въпрос за PR и тврденията за умишлен палеж не са верни. Въпреки инцидента Михал Грудов е твърдо решен да се пробва в политиката. 

Това е първи случай на криминален инцидент, свързан с местния вот, но все пак полицията трябва да установи дали пожарът е
умишлен.

Репортаж на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК