Слънчево и топло до сряда, след това - застудяване

Есента идва отново в петък

30.09.2019 | 08:00 Редактор: Ивет Арабова

Отиде си топлият уикенд, но високите температури ще продължат и днес. Утрото ще ни посрещне с температури от 9 до 15 градуса. През деня над страната ще бъде предимно слънчево. Временни заоблачавания с разкъсани високи облаци ще има в следобедните часове над Западна България. Ще духа слаб западен вятър. Ще бъде слънчево и топло, с максимални температури от 25 до цели 31 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Тази седмица ще бъде топла до сряда. Късното лято ще продължи с много слънчеви часове и температури през деня близки до 30 градуса. Временни заоблачавания ще има над планините. Слънчевите часове ще продължат до четвъртък преди обед.

Следобед от северозапад с усилване на вятъра, заоблачаване и превалявания ще започне застудяване, което в петък ще обхване цялата страна и тогава вече ще се наложи да посрещнем отново есента. Над цялата страна ще вали като през нощта срещу събота валежите в Дунавската равнина ще са значителни - с очаквани количества до 15-20 литра на квадратен метър. 

Вижте видеото с цялата прогноза.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК