С няколко слънчеви и топли дни временно забравяме за есента

Живакът в края на седмицата отново ще скочи до 30 градуса

27.09.2019 | 07:55 Редактор: Тодор Петров

Слънчев ще бъде днешният петък - основно над Западна и Южна България. Минималните температури ще са от 10 до 15 градуса. Вятърът ще бъде слаб от запад. Следобед от запад на изток постепенно облачността ще намалява. Дневните температури ще достигат 22-27 градуса. 

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева. Тя посочи, че над Черноморското крaйбрежие и днес се очаква да бъде облачно - главно на север, където и ще преръмява. Температурата на въздуха там ще стига до скромните 21-23 градуса. 

В планините и днес няма да е подходящо за разходки и отдих. По високите части сутринта ще се стелят облаци и ще бъде ветровито. Температурата на 2500 м височина ще достигне 5 градуса, на 1500 - около 11. 

В събота и неделя ще забравим за малко за есента, защото ще бъде предимно слънчево. Сутрините си остават прохладни, но след пладне ще бъде доста топло за сезона. 

Последният ден от месеца – понеделник, си отива с максимални температури от 25 до 30 градуса, в района на Сандански - до 31. Топло се очаква да бъде времето и в началото и на октомври. 

Вижте видеото с цялата прогноза на Влади Илиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК