Борисов: Сметната палата да провери управлението на БНР досега

Премиерът каза, че отношенията ни с Русия са приятелски

20.09.2019 | 13:28 Редактор: Ивет Арабова

Ще помоля нашата парламентарна група да се присъедини към тази анкетна комисия, както искат колегите от БСП. Нещо повече - пленарната зала да приеме решение Сметната палата да влезе и да провери цялото управление на БНР досега. 

Това коментира министър-председателят Бойко Борисов в парламента днес. Премиерът беше в Народното събрание, за да отговаря на депутатски въпроси по темите за скандала с БНР и отношенията ни с Русия, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

"От вчера журналисти от БНР говорят за натиск върху тях. Изключването на сигнала на БНР е безпрецедентен случай - ние искаме да се понесе политическата отговорност. Властта се опитва да замаже проблема. Искаме истината докрай. По това дали ГЕРБ ще подкрепят идеята ни за анкетната комисия, ще разберем дали Борисов и депутатите му искат да се разбере истината", призова соцлидерката Корнелия Нинова. 

По-рано Борисов обяви, че не се познава с шефа на БНР.

Той отговори и на въпроса на депутата от БСП на Антон Кутев за отношенията ни с Русия. Премиерът коментира, че те са прагматични и приятелски и напомни, че Путин ще дойде на посещение в България догодина. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК