БДЖ отменя влакове, няма достатъчно локомотиви

Подготвят се процедури за поръчки на нов подвижен състав

18.09.2019 | 17:52 Редактор: Василена Василева
БДЖ отменя влакове, няма достатъчно локомотиви

Липсата на достатъчно локомотиви е причината за отменянето на влака от Бургас за Карнобат, тръгващ в 16.50 ч., през последните дни. Това съобщиха от БДЖ, след като потърпевши пътници сигнализирали за проблема в БНР.

Според тях информация за отменянето на линията е пускана в последния момент. Не е бил осигурен и алтернативен транспорт за пътниците.

Пътническият влак от Бургас за Карнобат в 16:50 ч. не се е движил по технологични причини на датите 22, 23 и 27 август, както и на 10, 11, 13 септември, уточниха от БДЖ. Оттам посочват, че причините за това са свързани с недостига на локомотиви в движение.

При възникване на аварийни ремонти дружеството изпитва затрудения за осигуряването им и затова се налага отмяната на някои влакове.

От БДЖ посочват, че отмяната точно на този влак е свързана с това, че след него по разписание в 17:50 ч. има друг по същия маршрут. Поради тази причина не е осигурен и автобус.

Относно това какви мерки ще бъдат предприети за отстраняването на проблема, от дружеството посочват, че в момента се подготвят процедури за поръчки на нов подвижен състав, както и в ход са такива за извършване на ремонти.

В локомотивните депа на дружеството също се извършват ремонти, но те са с ограничени възможности и не могат да поемат целия процес по наваксване на забавената ремонтна програма през годините.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК